•                                       
  • Güçlü yanlarını ön plana çıkar. Göster kendini...
  •                                       
Görmek istediğin değişimin başlangıcı sen ol

Görmek istediğin değişimin başlangıcı sen ol

Her zaman konuşuruz, anlatırız ve çoğu zamanda aslında yapıyor olduğumuzu sanırız. Görmek istediğin değişimi sen başlat!... Yani en azından ben;  yıllardır değişim konusunda çalıştığım için değişimi başlatma konusunda bir sıkıntım olmadığını düşünüyordum. Ne büyük yanılgı!!!

Bizim Ataşehir’de dairelemizin bulunduğu her katta çöp ayrıştırma kutularımız var. Başka bir blokta oturan arkadaşımla konuşurken bu konu açıldı. Kendi bloğunda herkesin şişe ve kağıtları çok düzenli bir şekilde kutulara attıklarından bahsetti ve bende öyle gıpta ettim ki, bizde kimse o kutulara bir şey atmıyor dedim. Peki sen niye atmıyorsun dedi!... Evet ya,  komşularım atmıyor olabilirlerdi ama ben niye bunu yapmıyordum ki?

Hemen o gün başladım kutuları kullanmaya, kendimi de epeyce bir rahatlamış hissederek. Asıl sürpriz bir hafta sonra geldi. Kutularda benim attıklarımdan başka şişe ve kağıtlar gördüm :) Kimi zaman içimizden bir şeyler yapmak geliyor fakat başlangıcı başkalarından bekliyoruz.

Bunu ben ne harika bir şey yaptım diye anlatmıyorum. Bundan sonrası için hem kendime hatırlatma notu olsun diye hem de belki sizlerin de  içinizde yapmak isteyip başkalarının başlatmasını beklediğiniz eylemler bekliyordur diye yazıyorum.

Görmek istediğimiz değişimin başlangıcı biz olalım!...

YORUMLAR