•                                       
  • Elimde değil DEME!...
  •                                       
Öldürmeyen Acı Tekamül Ettirir!

Öldürmeyen Acı Tekamül Ettirir!

Bugüne kadar sizi üzen, inciten olaylar ve insanlarla karşılaştınız. Yaşarken, sizi bu kadar kedere boğan o günlere tekrar göz attığınızda, aslında hepsinin hayat yolculuğunuz için almanız gereken dersler olduğunu göreceksiniz.

Hayatta yaşadıklarımızı iyi kötü diye ayırt etmeden olduğu gibi kabul etmektir aslolan. İyi dediğiniz şey gerçekten sizin için iyi mi, ya da bugün kötü diye yorumladığınız şey gerçekten kötü mü? Yaşadığınız her olayın arkasından hayatın size hazırladığı sürprizleri bekleyin.

Sizin hakkınızı yiyen bir patronunuz varsa ona teşekkür edin. Size hakkınızı aramayı öğretmiştir. Sizi terk eden sevgilinize teşekkür edin. Çünkü o tek başınıza da tam ve bütün olduğunuzu öğretmiştir. Kavga ettiğiniz arkadaşınıza teşekkür edin. Kendinizi özgürce ifade edebileceğinizi öğretmiştir. Hastalanmış organlarınız varsa teşekkür edin. Onlar size içinde bulunduğunuz ruh halinin farkına varmanızı ve değiştirmeniz gerektiğini göstermeye çalışmıştır.

Nasıl ki okulda türkçe,matematik, fen derslerimiz ve değerli öğretmenlerimiz olduysa, hayatın içinde de “ONLAR”, öğretmenimiz oldular. Dolayısıyla kalbimizde sevgiyle anılmayı hak ediyorlar.

Belki bu günlerde ya da çok yakın bir geçmişte böyle bir durumda kaldınız. Şimdi birkaç dakika gözlerinizi kapatın. Derin birkaç nefes aldıktan sonra bu olayın size ne öğretmeye çalıştığını düşünün. Sorunun cevabını çok kısa bir süre sonra bulacaksınız.

Bu durumu yaşatan kişiyi gözünüzün önüne getirin ve ona teşekkür edin. Kalbinizin hafiflediğini , açıldığını hissedeceksiniz.

Kalben özgürleştiğiniz ve hafiflediğiniz bir hafta yaşamanız dileği ile…

YORUMLAR